پرس پلت پرس پلت

ماكيان البرز

نكته اصلي در تهيه بلدرچين تخمگذار

۷ 
نكته اصلي در تهيه بلدرچين تخمگذار ۱- 
سن بلدرچين حدود ۴۰ روز باشد 
۲- اجازه بازديد از تالار به شما داده شود و شرايط ظاهري گله بلدرچين سرحال باشد . 

۳- برنامه نوردهي دو هفته انتها را از مسئول مزرعه پرورش بلدرچين بخواهيد و با استانداردها تطبيق دهيد . 

۴- جيره غذايي را مشاهده كنيد و مطمئن گرديد كه در دو هفته پايان طيوران جيره بلدرچين گوشتي اخذ نكرده اند . همچنين در هنگام تحويل بلدرچين ها براي سه روز دست‌كم از به عبارتي دان پايان از فروشنده خريداري نمائيد و به طور تدريجي با دان جديد تخمگذار تركيب و جاي گزين فرمائيد . تا شوك و استرس تغذيه اي به بلدرچين ها وارد نشود . 
پرس پلت
۵- برنامه دريافت واكسن و دارو را در ارتفاع عصر پرورش بينيد و از عدم تضارب پرنده ها در ارتفاع عصر با هرگونه بيماري مطمئن گرديد . 

۶- نمودار رويش پرنده ها را چك فرماييد . هر گونه ايراد در رشد و به اصطلاح عقب ماندن از پرورش باعث تخمگذاري ضعيف و پيك زير در طول زمان خواهد بود . 

۷- حالت ظاهري مزرعه را ارزيابي فرمائيد از مزرعه هايي كه دقت به نكات بهداشتي و محفظه دور و اطراف مزرعه ندارند به هيچ عنوان خريد نكنيد . 

اكثر مشكلات ناشي از كيفيت ذيل بلدرچين آن گاه از گذر كرد ۲ ماه از شروع تخمگذاري بلدرچين و ارتقا سن پرنده نمايان مي شود . يك گله بلدرچين مطلوب بايستي از سن ۷۰ روزگي به پيك ساخت نزديك شود و در سن ۱۰۰ روزگي به بالاترين ميزان ساخت رسد ( حدود ۸۰ درصد ) و اين فرايند تا ۷ ماه با اندك نوسان هايي ادامه داشته باشد و آرام به حدود ۶۰درصد رسد و در گروه دوره حدود ۷۰ درصد باشد . 

بلدرچين ها در سن ۹ ماهگي براي ايجاد تخم خوراكي صرفه اقتصادي ندارند و يك گله كمتر از مقدار هزينه هاي ساخت بازدهي دارد . معمولا در اين سن با اندكي تغيير تحول در جيره و افزايش وزن پرنده را راهي كشتارگاه خواهند كرد . 

انواع 
نژاد بلدرچين تخمگذار همگاني ترين نژاد بلدرچين تخمگذار در ايران بلدرچين ژاپني ( Japanese quail ) يا اين كه به عبارتي بلدرچين عادي ( common quail ) مي باشد . هر يك سري اين دو تفاوت هاي اندكي با نيز دارا‌هستند اما به علت تداخل اين دو نژاد با هم روز جاري در كشور ايران كسي نمي تواند ادعا نمايد كه نژاد خالص بلدرچين ژاپني دارااست . 

بلدرچين ژاپني داراي سويه هاي ژنتيكي مختلفي مي باشد كه سبب شده رنگ هاي اين پرندگان به شرايط هاي مختف نمايان شود . برخي كاملا سفيد مي شوند و بعضا قهواي سوخته با لكه هاي سپيد و برخي طرح گندمي دارا‌هستند . اگر‌چه ميان برخي پرورش دهندگان سخن هايي مطرح مي باشد كه بعضي رنگ ها خصوصيات بهتري براي تخم گذاري دارا هستند ولي به طور علمي چيزي اثبات نشده . 

بلدرچين 
ژاپني 
گهگاه زمان ها هم متاسفانه برخي اشخاص با انقطاع كردن بلدرچين هاي سپيد ادعاهايي راجع به در اختيار داشتن يك نژاد اصلاح شده و ويا نژاد وايت انگليسي دارا هستند كه تا روز جاري هيچ كدام ثابت نشده و معمولا نوعي كلاه برداري و سوء استفاده از نا تدبير مردم مي باشد . 

هر جور ادعا نسبت به در اختيار داشتن نژاد يگانه بايد با مدارك داراي اعتبار كه دربرگيرنده جواز هاي سازمان دامپزشكي براي ورود و مدرك فارم مبدا و اوراق حمل و نقل قابل محاسبه مي باشد و كافيست تا از سازمان دامپزشكي كل كشور اداره طيور يك استعلام بي آلايش بگيريد و متوجه شويد در ارتفاع سال هاي قبلي تا برهه زماني نگارش اين متن هيچ بلدرچين تصحيح نژاد شده اي به فيس تجاري و انبوه وارد مملكت نشده هست . 
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/28 ساعت: ۰۸ توسط:makian02 :

پرواربندي چيست؟

پرواربندي چيست؟ پرواربندي عبارت ميباشد از پرورش دام براي تپل كردن مناسب آن به مراد توليد گوشت در مدت بازه زماني مشخص و وزن مشخص و معلوم كه با دست كم هزينه فيس مي گيرد . در پرواربندي، هدف تنها توليد گوشت نميباشد و كيفيت گوشت نيز حساس است . لذا پيشنهاد مي شود براي پرواربندي، بره هاي برنا گزينش شوند تا چربي و اضافات كمتري بدست آيد . 

پرس پلت

مزاياي 
پرواربندي: مهمترين مزاياي پرواربندي را مي بضاعت و توان به شرح تحت خلاصه نمود: 
1- 
ارتقاء ايجاد گوشت فارغ از افزوده شدن تعداد دام (افزايش توليد در واحد دامي) 
2- مرغوبيت گوشت، گوشت دام هاي پروار داراي كيفيت خوبتر از بقيه دامهاست . 

3- 
رجوع اصل سرمايه و سود آن در كوتاه مدت 
4- 
كمك به نگهداري و احياء مراتع 
5- 
به كار گيري از توليد ها جانبي كشاورزي در تغذيه دامها 
6- 
ايجاد اشتغال 
كارداران 
با اهميت در يك پرواربندي موفق: براي انجام عمليات پرواربندي موفق، نياز به يك خصوصي عامل ها كليدي مي باشد كه از جمله مي بضاعت و توان به اين موردها اشاره كرد: 
1- 
شناختن نژادهاي متعدد گوسفندان به ياور خصوصيات آنها 
2- 
توليد رده مناسب جهت پرواربندي 
3- 
خريد دام مناسب جهت پرواربندي 
4- 
رعايت اصول درست تغذيه در طول عصر پرواربندي 
5- 
قرنطينه و انجام كارها بهداشتي بر روي دامهاي خريداري گرديده قبلي از پرواربندي 
6- 
بكارگيري روشهاي مطلوب پرواربندي 
رويكرد 
هاي پرواربندي گوسفند: 
الف) 
پرواربندي بره هاي شيري 
ب) 
پرواربندي به رويكرد مرتع 
ج) پرواربندي بره هاي برنا (معمول ترين شيوه پرواربندي در ايران همين راه است) . 

د) 
پرواربندي گوسفندان پير 
پروار 
بره هاي شيري: 
1- روشهاي معمولي: در اين راه بره ها مستقيما از شير مادر تغذيه مي نمايند و علاوه بر آن پاره اي كنسانتره به رخ آزاد در اختيار آنان قرار مي گيرد . رويش و نمو اين بره ها بستگي متعددي به ميزان شير مامان و تركيب آن دارد . اين بره ها در 3 ماهگي از مادر جدا مي شوند و در 6 ماهگي كه به وزن 45 تا 50 كيلوگرم رسيدند به كشتار مي رسند . اين روش در مرزو بوم ما همگاني و رايج هست . 

2- رويه زود از شير به دست آوردن (پرواربندي كنسانتره اي): در اين راه بره ها در سن 2 تا 3 هفتگي از مامان جدا مي شوند و آن ها را به مصرف كنسانتره با پروتئين 18 درصد عادت مي دهند . 

3- بره هاي شير پروار: در اين رويكرد بره ها فقط با شير مامان تغذيه مي شوند و در 3 ماهگي زماني كه وزن آنان به 20 كيلوگرم رسيد كشتار مي شوند . اين منش در اروپا رايج هست و در مرزوبوم ما همگاني نمي باشد . 

پرواربندي 
بره هاي معمولي در مرتع (پرواربندي مرتعي): 
در اين شيوه بره ها در سن 4 تا 5 ماهگي خريداري شده و در مراتع مرغوب طبيعي و مصنوعي چرا مي شوند . علاوه بر آن در وعده شبانه كمي كنسانتره در اختيار بره ها قرار مي دهند . وزن اين نوع بره ها در 7 تا 8 ماهگي در نژادهاي سنگين وزن به 45 تا 50 كيلوگرم مي رسد . اين نوع پرواربندي بيشتر براي بره هايي كه در اواسط پائيز و اوايل فصل‌زمستان متولد گرديده اند استفاده مي شود و تا اواخر فصل‌تابستان كشتار مي شوند . در استانهايي كه از حيث مرتع بينوا مي باشند اين رويه پيشنهاد نمي شود . 

پرواربندي 
بره هاي جوان: 
اين شيوه پرواربندي بهينه ترين راه و روش در جهان و كشور‌ايران مي باشد . در اين شيوه بره هاي مازاد در پايان سن شيرخوارگي با وزن 20 تا 25 كيلوگرم خريداري و در آغل مراقبت و با خوراك كافي و حساب شده تغذيه مي شوند . در غايت در سن 6 تا 8 ماهگي و با وزن 40 تا 50 كيلوگرم كشتار مي شوند . مقطع پروار در اين رويه 100 تا 120 روز مي‌باشد . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/27 ساعت: ۰۷ توسط:makian02 :

قوچ هاي سالم

قوچ هاي سالم، شرايط و انرژي واجب براي بارورسازي ميش ها را دارند . قوچ هايي كه شرايط خوبي براي بارورسازي دارند نسبت به دماي بسيار حساستر بوده و در هواي گرم عمل جنسيشان كاهش مي يابد . در اين مقاله حالت حتمي براي آماده سازي قوچ ها در فصل جفت گيري را براي شما ذكر مي كنيم . 

خنك 
نگهداشتن قوچ در هواي گرم پشم قوچ ها را قبلي از بارورسازي بايد چيد . ولي حدودا 12 ميلي متر از پشم آن ها مي بايست روي بدنشان بماند . در هواي گرم قوچ ها را از ميش ها قطع كرده و در مكاني خنك و سايه دار قرار دهيد البته در هنگام شبكه هاي مردمي ميش ها و قوچها را در يك مكان قرار دهيد . 

پرس پلت
هر چه تنش گرمايي كمتر باشد قوچ ها از حيث جنسي خوبتر تحريك گرديده و در سود در آغاز فصل بره زايي بره هاي بيشتري ايجاد مي شود . در‌صورتي‌كه قوچ ها در معرض هواي دوچندان گرم يا اين كه تب باشند به برهه زماني شش هفته موقتا عقيم مي شوند . 

فراهم 
سازي قوچ ها در فصل جفت گيري سلامتي 
دومين فاكتور حساس براي جفت گيري پيروز در گله ها سلامت بدني قوچ ها مي‌باشد . سم هاي قوچ سالم بايستي مرتبا وارسي شود تا از بروز بيماري و پوسيدگي و سم اضافي پيشگيري شود . سم هاي بلند را چندين هفته پيش از فصل جفت گيري بتراشيد تا قوچ از هر نوع لنگ زدن ناشي از سم تراشي فارغ گرديده باشد . قوچ هاي لنگ قدرت باروركردن كمتري دارا هستند . 

قوچ ها بايستي از نظر وجود آسيب پوستي بر روي آلت تناسلي نظارت شوند و در فيس وجود عفونت تا دوران جفت­گيري معالجه شوند . كيسه بيضه قوچ ها نيز بايد از حيث رشد نرمال نظارت شود . در صورت قابليت و امكان تست نطفه فيس بگيرد تا قوچ هاي عقيم و قوچ هاي با قابليت و امكان باروري ضعيف شناسايي شوند . 

قوچ هاي با قابليت و امكان باروري ضعيف، فصل بره زايي را طولاني كرده و اندازه بره زايي را كاهش مي دهند . اين آزمايش مخصوصا در گله هايي كه تنها يك يا دو قوچ دارا‌هستند بسيار مهم هست . اگردر گله تنها يك قوچ باشد و آن نيز عقيم باشد گله هيچ بره اي ساخت نخواهد كرد . 

قوچي كه از سالم بدون نقص جنسي برخوردار باشد مي تواند 30 تا 40 ميش را بارور سازد . تعداد بارورسازي، در جاهاي مسقف و سربسته بيشتر ميباشد . بره قوچي كه پرورش نيكي داشته باشد در سن 5 يا 6 ماهگي مي بايست 20 تا 25 ميش را بارور سازد . 

قوچ هاي كم تجربه تر به همه ميش ها دقت دارا هستند و به همين ادله ممكن مي‌باشد نتوانند همگي ميش هايي كه دو عصر فحلي هستند را شناسايي كنند . در اين فيس ميش قضيه حيث را بايد يك تا دو بار پس از بارورسازي از چنين قوچي جداكرد . 

مهيا 
سازي قوچ ها در فصل جفت گيري تصويب 
مورخ جفت گيري تاريخ جفت گيري از حيث انتخاب بازه فصل بره زايي زياد با اهميت مي باشد . براي اطمينان از تاريخ هاي ظريف باروري ميش ها، بايد قوچ را به وسيله نشانه گذار معلوم كرد . يراق هاي آرم گذار در بازار موجود هست . 

يك عدد ديگر از خط مش هاي مطلوب براي علامت گذاري تهيه و تنظيم مخلوطي از روغن سفيد ساده يا روغن موتور با مواد سنگ سيمان يا اين كه دوده چراغ مي‌باشد كه روزي يك توشه بايستي بر روي سينه قوچ زده شود . هنگام جفت گيري اين نشانه بر روي ميش نيز مي افتد و روي كفل آن تصويب مي شود . اين آرم ها را مي بايست روزمره تصويب نمود . 

اين داده ها ثبت مي شود و براي تقريب ابتدا فصل بره زايي مي توانند مورد به كارگيري قرار گيرند و مدت فراهم كردن تجهيزات و مكان ضروري براي ولادت اولين بره را مشخص مي نمايند . براي تصويب باروري تكراري فعاليت آرم گذاري با رنگ هاي واضح خيس استارت و هر دو هفته رنگ تيره تري تعيين مي شود .

آماده 
سازي قوچ ها در فصل جفت گيري زمان فحلي ميش هايي كه حامله مي شوند، موقتي متوقف مي گردد . در فصل جفت گيري روزمره حداقل يك توشه گله را وارسي كرده و از سلامت و لنگ نبودن قوچ ها اطمينان حاصل نمائيد . به دليل قابليت مريض يا اين كه لنگ شدن قوچ ها، بايد مدام يك قوچ حامي در حيث گرفت . 

تب براي سلامت جنسي قوچ ها دوچندان خطرناك بوده و ممكن مي باشد آن ها را موقتا عقيم كند، به اين ترتيب بايستي به مساله خنك نگه داشتن محفظه حفظ قوچ ها زياد دقت كرد . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/26 ساعت: ۰۷ توسط:makian02 :

به كارگيري از شبيه‌سازي در اصلاح دام

به كارگيري 
از شبيه‌سازي در اصلاح دام استفاده از شبيه‌سازي در بهبود ژنتيكي حيوان ها قادر است مقدار ترقي تعيين را در مورد ها خاصي افزايش دهد، به ويژه در مواردي مانند سيستم‌هاي روستايي نشخواركنندگان كه تلقيح تصنعي و مصنوعي ممكن نمي باشد . امروزه هزينه‌هاي بالاي شبيه‌سازي، يكي از فاكتورهاي عمدة محدودكنندة استفاده از آن به تيتر تكنيكي براي اصلاح دام كاربردي است . گروههاي كلوني با اينكه نسبت به برادران-خواهران تني دوچندان شبيه‌تر هستند، ولي تفاوتهاي متعددي از طريق بخش محيطي در صفات قضيه مطالعه وجود داراست كه اين تفاوتها معمولاً بخش اعظم از 50 درصد كل تنوع را مشتمل بر مي گردد . 

پرس پلت

گزينش در ميان لاينهاي زاياي كلون شده، قابليت استعمال از اثرات غير ژنتيكي را مهيا مي كند . اين اثرات در روشهاي متعارف گزينش كه از توليدمثل جنسي براي بهبود حيوان ها به كارگيري مي‌كنند، به سرويس گرفته نمي‌شوند، امّا بيشترين اندازه تنوع ژنتيكي مشاهده گرديده در ميان حيوانات از گونه رو به بالا مي باشد . توليد مبتني بر شبيه‌سازي شايسته ترين حيوان ها جمعيت قادر است امكان يك جهش وقتي تعالي در تصحيح را مهيا كند، به طوريكه حيوان‌ها تجاري مي توانند به حيوان ها هسته‌هاي انتخابي، زياد نزديك باشند . بهر درحال حاضر بهبود ژنتيكي در آتي مي بايست مبتني بر استفادة ممتد از تنوع ژنتيكي به وسيلة برنامه‌هاي انتخابي باشد . 
حيوان‌ها 
تراريخته توليد حيوانات تراريخته (ترانسژنسيز) رويه‌اي مي‌باشد كه طي آن، يك ژن يا بخشي از يك ژن از يك شخص به ژنوم فرد ديگري الحاق شود . حيوانات تراريخته به طور بالقوه ميتوانند در مطالعة مكانيسم‌هاي نقش ژن الحاقي، تغيير تحول ويژگيهاي حيوان بسته به پروتئين سنتز شده، توليد كردن مدلهايي براي بيماري انساني و يا اين كه بهبود ساخت يا اين كه مقاومت به بيماري در حيوانات استفاده شوند . در اواخر دهة 80 چند گروه تحقيقي، موفقيت‌هايي را در انتقال ژن و توسعة موش‌هاي تراريخته گزارش كردند . تعريف حيوان تراريخته شامل تمام حيواناتي ميشود كه از دستكاري مولكولي DNA ژنومي دروني (شامل تمامي تكنيك‌هاي ميكروانجكشن DNA به سلول بنيادي جنيني و ساخت موش ناك‌اوت شده مي‌گردد) توليد شده‌اند . از آخرها 1980، ساخت موش‌هاي تراريخته از طرز ميكرواينجكشن DNA به باطن پيش‌هستة تخم‌ها به عنوان يك تكنيك كاربردي به طور گسترده به كارگيري شده هست . با استعمال از تكنولوژي تراريخته در موشها نظير حيوان ها تراريختة كدكنندة RNA دارنده معني مخالف، امكان بيشتر كردن يك ژن تازه به ژنوم و افزايش تراز بيان يا تغيير بافت منحصربه‌فرد بيان يك ژن وجود دارد و سطح سنتز يك پروتئين يگانه كاهش مي يابد . حذف يا تبديل يك ژن موجود از طريق نوتركيبي هومولوگها براي استفاده از سلولهاي بنيادي جنين به موش محدود شده بود تا اين كه ورود روشهاي شبيه‌سازي انتقال هسته رخداد افتاد . 
روشهاي 
توليد حيوان‌ها تراريخته ميكرواينجكشن DNA و انتقال هسته، دو شيوه موضوع به كار گيري در ساخت پيروز حيوان‌ها اهلي تراريخته ميباشند . اين مراحل در توسعة مدل‌هاي ترانسژنيك، تقريبا آسوده و بي واسطه مي باشد . صرفا يك امتزاج ژني مختص دربردارنده يك پروموتر و هر ژن دارنده امكان بيان را مي‌توان كلون كرده و سپس به ميزان كافي قطع و تخليص كرده و بعد از آن از آزمون آن در كشت سلولي براي انتقال اين ژن به بقيه پستانداران مبادرت كرد . در مقايسه با مطالعات انتقال هسته، آزمايشات ميكرواينجكشن DNA اولين بار در موش انجام شد . با وجود اين كه جور موش تراريخته نمي‌تواند مدام الگوي ابلاغ ژن در حيوان‌ها اهلي باشد، البته آزمايشات مقدّماتي در موشها، يك مولفة حساس در هر تست انتقال ژن در حيوانات اهلي است . در حاليكه انتقال هسته ممكن مي‌باشد در صورت فعلي ناكارآمد به لحاظ آيد، قابليت پيشرفتهاي عمدة آتي در پروتكل‌هاي آزمايشي، آن را كارآمد ميكند . افزايش احتمال هدف‌گيري ژن از طريق ژيوند هسته‌اي مي تواند قابليت كاربرد حيوانات تراريخته را در توليد داروهاي انساني مهيا نمايد . اخيراً تكنيك كارآمد ديگري براي حيوان‌ها تراريخته بر پايه به كارگيري از وكتورهاي لنتيورال براي انتقال اووسيت‌هاي گاوي و خوكي توليد شده مي‌باشد () . اين وكتورها از نظر اندازه تراريختي و بيان، زياد كارآمدتر از ميكرواينجكشن هستند . يك عدد از محدوديت‌هاي آن اين مي باشد كه اندازة ترانس ژنها و ژروموتر داخلي آنان بايستي كمتر از 5/8 كيلوباز باشد . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/25 ساعت: ۰۶ توسط:makian02 :

دستور العملهاي نظارت بهداشتي طيور

2 . در صورت مشاهده مورد فوق، خط كشتار بايد متوقف گرديده و پس از شستشو و ضدعفوني دوباره و رعايت بقيه دستورالعملهاي بهداشتي نسبت به كشتار طيور ما‌نده اقدام گردد يا اين كه كشتار موردها مظنون در نقطه پايان كشتار روزمره صورت گرفته و متعاقبا نسبت به شستشو و ضدعفوني بدون نقص اقدام شود . همچنين ادامه كار كشتارگاه، مشروط به اخذ جواز كشتار از اداره دامپزشكي محل مي باشد كه در رخ انجام بي نقص و ظريف شستشو و ضد عفوني كشتارگاه صادر خواهد شد . 
3 . كشتار گله هاي مظنون مي بايست با رعايت تمامي قوانين بهداشتي انجام گيرد . واضح مي‌باشد پرسنل بايد مجهز به جامه عمل مناسب ( كلاه ،‌ماسك ، روپوش ، دستكش و چكمه باشند . 

پرس پلت

4 . مسئول فني بهداشتي و هم متصدي كشتارگاه موظفند اداره دامپزشكي محل را فورا از تشخيص يا ظن به بيماري انفلوانزا در بازرسي بهداشتي پيشين يا آنگاه از كشتار اگاه كنند . 
5 . از همگي پرسنل بايستي تعهد كتبي مبني بر عدم تماس دست‌كم تا سه روز با تمامي واحدهاي داراي ارتباط با صنعت طيور دريافت شود . 
در اختيار گرفتن 
بهداشتي كشتارگاه: 1 . اقدامات اضطراري براي جنگ با جوندگان و حشره ها به توجه به موضوع اجرا نهاده شود . 
2 . همه پنجره هايي كه به محوطه بيروني كشتارگاه گشوده مي شوند، ‌بايد مجهز به توري بوده ، به گونه اي كه از ورود پرندگان و حشره ها خودداري شود . 
3 . همه سالنهاي عمليات و نيز امكانات مربوط مي بايست در نقطه نهايي كشتار روزانه بدقت و به طور كامل شستشو و پاكيزه گرديده و با ماده ضد عفوني كننده مطلوب گند زدايي گردند . 
4 . كليه آبروهاي فاضلاب مو جود در محوطه بيروني كشتارگاهها بايد مجهز به سرپوش مطلوب باشد ‌بنحوي كه از تماس هرگونه پرنده با ان پرهيز شود . 
5 . همگي كارمندان شاغل در كشتارگاه بايستي هنگام فعاليت از جامه فعاليت مطلوب منحصر جهت ايمني شخصي و جلوگيري از انتقال بيماري (‌شامل كفش – كلاه- روپوش- ماسك – دستكش و . . .) به كارگيري نمايند . جامه هاي كار بايستي در نقطه نهايي هر نوبت كاري بده بستان وپس از شستشو و ضدعفوني به روش مناسب براي استعمال در روز سپس آماده گردند . 
6 . ردوبدل بموقع و نيز نصيحت ميكرد ستفاده از ماده ضدعفوني كننده در حوضچه هاي ضدعفوني جانور در ورودي كشتارگاه مي بايست مد حيث قرار گيرد . 
7 . از ورود خودروهاي متفرقه به كشتارگاههاي طيور مي بايست اكيدا پرهيز شود . 
8 . از نگهداري هر جور طيور و بقيه حيوان‌ها در كشتارگاههاي طيور بايستي پرهيز گردد . 
9 . ضايعات كشتارگاهي بايستي فورا و با رعايت همگي ضوابط بهداشتي به واحد تبديل ضايعات كشتارگاه و يا با آماده اوردن كليه امكانات ضروري (بدون هر جور نشد در ارتفاع زمان حمل ) به كارخانه تبديل ضايعات مستقل انتقال داده شوذ و در غير اين چهره به رويكرد بهداشتي در محل كشتارگاه دفن گردد . 
بديهي ميباشد با تمامي كشتارگاههايي كه دراجراي دستورالعمل مذكور قصور نمايند، از طريق مراجع رسمي بازخورد حتمي بعمل خواهد آمد . مسئوليت حسن اجراي راهبرد بعهده مديريت كل استان بوده كه با استفاده از نيروهاي اداري نسبت به بازرسي ، چك واعلام موردها ذي‌ربط مبادرت كنند . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/23 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

اقدامات اضطراري توقع زايمان

اقدامات 
اضطراري توقع زايمان الف . 
اقدامات حتمي انتظار زايمان – 
كاهش سطح كلسيم در دسترس براي حيوان از شيوه طعام تا بدن در معرض كمبود كلسيم قرار گرفته و هورمون پاراتورمون گشوده جذب كلسيم از روده ها، استخوان و همگي را جهت تامين كلسيم در شرايط بحراني انجام دهد – 
به خواسته كاهش دسترسي كلسيم سه راهكار مختلف به شرح زير قابليت و امكان پذير است: >> 
كاهش مصرف اقلام خوراكي كه دارنده محتواي كلسيم بالاست نظير يونجه، سويا، تخم پنبه و تفاله چغندر >> 
باند كردن كلسيم مو جود در غذا با روغن هاي خوراكي >> 

پرس پلت

مصرف نمك هاي آنيوني در جيره به خواسته اين كه اختلاف آنيون، كاتيون خون را به سمت PH اسيدي سوق دهد و سبب افزايش فرم كلسيم يونيزه نسبت به كلسيم باند (در بدن قابل مصرف نيست) شود – راهكارهاي فوق مزايا و معايب مختلفي دارااست كه از در بين آن ها مصرف نمك هاي آنيوني از استقبال بيشتري برخوردار است، بطوريكه جيره را به سمت گوگرد و كلر عمده سوق‌دهي كرده و اين حالت آنيونيك در طعام و متعاقب آن در خون بستر را براي اتصال هر چه خوب تر هورمون پاراتورمون به گيرنده خود فراهم مي نمايد و گشوده جذب كلسيم را اكثر خواهد كرد (البته مصرف نمك هاي آنيوني، مصرف ماده خشك را بدليل بدمزه بودن كاهش مي دهد، كه مصرف آنها را فقط با پروتكل هاي يگانه ميسر مي كند) تا از تب شير و زمين گيري خودداري شود . 
– 
دوري از بروز ورم پستان از روش نگهداري گاوهاي آبستني سنگين در محيط خشك و تميز – 
محافظت امتياز بدني گاو انتظار زايمان در محدوده ۳/۵ تا ۳/۷ به منظور خودداري از دشوار زايي، جفت ماندگي و كبد چرب – 
اجراي برنامه هاي مدون و منظم محاسبه هاي متابوليك گله بر طبق جدول شماره ۴ ضميمه ب . 
اقدامات واجب در سطح بعد از زايمان – 
خـوراك گاو تـازه زا بايستـي بسيـار مقـوي و مغـذي باشد، بطوريـكه در مصرف كم، تاميـن كننـده احتياجـات باشد – 
زايمـان در محيط خشـك و تميـز باشد – 
رعايت موازين بهداشتـي و كنترلـي در پروسـه شيردوشـي به مراد جلوگيري از پيدايش ورم پستـان در گلـه – 
معاينـه، تسـت تندرست رحـم و عده شدن رحـم – 
خودداري از استرس به مراد كاهش ريسك كبد چرب و كاهش مصرف ماده خشك، بدليل اين كه استرس باعث آزاد سازي هورمون آدرنالين در بدن گرديده و متعاقب آن پروسه ليپوليز (تجزيه بافت چربي) و برخورد هاي التهابي فيس مي دهد فاز 
۴ – گاوهاي اوائل شيردهي جيره هاي اختصاصي اين فاز از روز ۲۰ تا روز ۱۰۰ سپس از زايش موضوع تغذيه گاوها قرار مي گيرند . به طور همزمان با رسيدن گاوها به پيك توليد، كاهش وزن (به تيتر منشاء مازاد انرژي براي گاو) رخداد مي افتد و مصرف ماده خشك بصورت بطئي در درحال حاضر افزايش مي باشد (جدول ۳) . نوع پروتئين و سطح ها آن، دو استدلال با اهميت در انتخاب مقدار ساخت شير در دوره پيك مي باشند . به منظور نگهداري مصرف ماده خشك بايستي تكميل كننده سازي منابع چربي محدود شود . جدول شماره ۱، سطح ها توصيه شده براي مواد مغذي در طي فاز ۴ گاوهاي اوائل شيردهي را ارائه مي نمايد . 
استراتژي 
ها براي جيره گاو اوائل شيردهي به شرح زير مي باشد: • 
غذا دهي علوفه با كيفيت بالا به مراد تقويت مصرف ماده كم آب پيشنهاد مي شود • 
تامين بالانس بهينه ليزين و متيونين از شيوه طعام دهي اسيدهاي امينه محافظت شده يا منابع پروتئين عبوري • 
ارتقاء سهم غلات به عنوان منابع انرژي در كنسانتره بطور ملايم (ماكزيمم ۰/۵ كيلوگرم در روز) • 
محدود كردن تكميل كننده چربي به ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم در روز • 
تامين فضاي مطلوب آخور براي گاوها • 
تامين بهينه ويتامين ها و مواد معدني به مراد حمايت از كارايي توليد مثلي (مكمل® MAXI MIN ®, MAXI VIT) دلايل 
شايع در اين فاز -اختلالات 
گوارشي – 
اختلالات متابوليكي – 
ورم پستان – 
اندومتريت – 
عدم مشاهده علائم فحلي – 
تاخير در او‌لين تلقيح راهكارهاي 
پيشگيري – 
اجراي پروتكل هاي محاسبه متابوليكي گله – 
امتياز بدني در اين زمان از ۲/۷ كمتر نشود – 
تحليل سالم دستگاه توليد مثل طبق برنامه مشخص – 
رعايت موازين بهداشتي مراحل شيردوشي از قبيل مصرف ضدعفوني قبلي و سپس از دوشش، رعايت ترتيب شيردوشي گاوها از حيث حجم ايجاد شير و امكان ابتلا به ورم پستان فاز 
۵ – گاوهاي ميانه شيردهي گاوها در اين عصر شروع به كاهش ايجاد شير مي كنند . پيك مصرف ماده كم آب هم‌زمان با افزايش وزن تن در اين زمان صورت مي دهد . افت پر سرعت ساخت شير يا اين كه اجزاي شير، نشان دهنده عدم تامين مواد مغذي مي باشد . محدوده زماني براي وسط شيردهي از ۸۰ روز بعد از زايش تا ۲۰۰ روز بعد از زايش ادامه دارد . انگيزه اين فاز باصرفه سازي مصرف ماده خشك مي باشد . جدول شماره ۱، سطح هاي سفارش شده براي مواد مغذي در طي فاز ۵ گاوهاي اواسط شيردهي را ارائه مي نمايد . 
استراتژي ها براي جيره گاو وسط شيردهي به شرح ذيل مي باشد: • 
بهينـه سـازي مصرف ماده خشك • 
جايگزيني و بازيابي امتياز موقعيت بدني از دست رفته • 
ارتقاء مكمل سازي چربي تا سطح ها مطلوب • 
بازبيني احتياجات مواد افزودني • 
تامين باصرفه ويتامين ها و مواد معدني ( كامل كننده ® MAXI MIN ®, MAXI VIT ) • 
تامين با صرفه ويتامين ها و مواد معدني به منظور حمايت از عملكرد توليد مثلي ( تكميل كننده ® MAXI MIN ®, MAXI VIT )


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/22 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

بهترين خوراك گاو شيري و گوشتي براي گرفتن بيشترين سود چيست؟

در مطالب قبل درمورد يادگرفتن محافظت و پرورش گاوهاي گوشتي و شيري در خدمت شما بوديم . روز جاري قصد داريم در اين پست در رابطه شايسته ترين خوراك گاو شيري و گوشتي براي تصاحب كردن بيشترين سود، آموزش هايي را به شما معرفي بنماييم . 

مقدمه: 
در گاوپرواري و پرورش گاو دو نكته خيلي حائز اهميت هست . يكي رعايت نكات بهداشتي و ديگري تغذيه درست و اصولي گاوها . رعايت بهداشت در گاوداري سبب مي شود كه حيوان‌ها كمتر در معرض بيماري ها قرار بگيرند و در فيض گوشت و شير تندرست تري خواهند داشت . همچنين تأثير تغذيه مناسب بر رويش خوب تر و عمده گاوها بر هيچ كس پوشيده نيست . در ادامه ما مطالبي را براي شما تنظيم و آماده نموده ايم كه به امداد آنها مي توانيد شاهد رشد و سلامتي بي نقص گاوها باشيد . 
پرس پلت
۱-نرم 
افزار تغذيه گاو شيري – تيم خوراك ها 


مطلب 
شبيه : دانلود ۶ فيلم كاربردي آموزش گاوداري (شيري و گوشتي) كه بايد ببينيد! 
۲- 
بهترين غذا براي گاوهاي شيري: علف 
باغ: علف باغ در تغذيه گاو شيري و پرواري استفاده مي شود . به برهان داشتن حرفه هاي بلند، نشخوار دام ها را زياد مي نمايد . به علاوه در گاوهاي شيري منجر بيشترشدن چربي شير مي شود . براي خودداري از خارج شدن پرسرعت خوراك هاي آردي از تن دام هاي پرواري از اين علوفه استعمال مي كنند . 

خوراك-گاو 

براي بالا بردن ميزان چربي شير گاو، اضطراري است كه نسبت به مدل كربوهيدرات و مقدار تجزيه‌پذيري آن، دقت شود . براي مثال: جو سريعتر از ذرت در شكمبه تخمير مي گردد . اعتنا به تراز فيبر خام در جيره و تناوب غذايي ميتواند از بروزاسيدوز شكمبه (كه در اثر تجزيه سريع مواد دانه‌اي حاصل مي‌شود) خودداري كند . براي پيشگيري از كاهش اندازه چربي شير در تابستان، گاوهاي شيري مي بايست با علوفه جديد تغذيه گردند تا تشويق به مصرف اكثر عذا شوند . علاوه بر اين، گاوهاي شيري بايد بيشتر در ارتفاع شبكه هاي اجتماعي تغذيه شوند و با اضافه كردن بدون واسطه باكتري‌ها و مخمر به جيره غذايي، مصرف و قابليت و امكان هضم آن بهبود مي يابد . به كارگيري از مواد بافري (مانند جوش شيرين) به منظور خودداري از كاهش PH شكمبه ناشي از مصرف كمتر علوفه در هواي گرم، پيشنهاد مي گردد . كل جيره غذايي بايد حاوي ۱۸ تا ۱۹‌درصد پروتئين خام باشد . 

پروتئين اضافي بر احتياج سبب ارتقا هزينه جيره غذايي شده و پروتئين شير را بطور معني‌دار افزايش نمي‌دهد و چه بسا ممكن مي باشد باعث اختلالات توليد‌مثلي شود . جيرهٔ غذائى كه گاو شيرده مى‌خورد به ميزان شير توليدى و كيفيت آن بستگى داراست . گاوهائى كه شير بيشترى توليد مى‌كنند در مقايسه با گاوهاى هم‌وزن و هم‌سن خويش كه شير كمترى توليد مى‌كنند به غذاى بيشترى احتياج دارا هستند و مقدار پروتئين موردنياز گاوهاى شيرده ۱۶۰ تا ۲۶۸% بيشتر از مقدار پروتئين مسئله احتياج براى گاو كم آب مي‌باشد . اندازه انرژى موضوع نياز ۳۶ تا ۶۸% كلسيم و فسفر موردنياز ۱۰۰-۲۵۰ % بيشتر هست . در صورتيكه كيفيت علوفه چراگاه بالا باشد احتياجات گاوهاى شيرى را تأمين مى‌كند، در زير چنين شرايطى بايد نمك و مواد معدنى به اندازه كافى در اختيار حيوان قرار داده شود . در مواقعى كه كيفيت علوفه پائين مي باشد و يا به مقدار محدود به حيوان داده مى‌شود، جهت تأمين احتياجات حيوان بايد مقدارى كنسانتره در جيرهٔ غذائى حيوان خواسته شود . 

۳-نكاتي 
در مورد تغذيه گاوهاي شيري: جيره غذايي بايد حاوي ۶۰ تا ۶۵‌درصد پروتئين محلول مصرفي (SIP) در كل جيره غذايي باشد . 
اندازه پروتئين محلول مصرفي (SIP) بايستي برابر نصف ۳۰ تا ۳۲‌درصد پروتئين قابل تجزيه (DIP) كل جيره غذايي باشد . در اين صورت، ازت قابل دسترسي براي رويش باكتري‌هاي شكمبه تأمين مي‌شود . 
كل جيره غذايي بايستي دربردارنده ۳۵ تا ۴۰‌درصد پروتئين غيرقابل تجزيه (UIP) باشد . 
براي بيشترشدن اندازه ايجاد شيره مي بضاعت تا حدودي از كنسانتره دامي استفاده كرد . مصرف مضاعف كنسانتره سبب اندك شدن چربي شير مي شود . در اين وضعيت بايستي از علوفه هاي مرغوب با فن هاي بلند و كنجاله تخم پنبه به كار گيري كرد . 
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/21 ساعت: ۰۶ توسط:makian02 :

ساز و كار حمايت از پروتئن دامي در جهان

در اين مقاله، مائول و اسكيز به توضيح پيرامون برنامه بيمه شاخص دار دامها مي پردازند . اين برنامه در ارتباط با عمليات اعطاي تسهيلات از سوي بانك جهاني به دولت مغولستان هست . اين پروژه وضعيت منحصري را جهت طرح ريزي و انجام يك برنامه بيمه كشاورزي ارايه مي دهد كه در آن خزانه جهاني مدل مديريت ريسك كشاورزي در سراسر مملكت مغولستان را پباده سازي كرده مي باشد . 
اقتصاد در حومه شهرهاي مغولستان به دامداران آن بستگي دارد . در اين ميهن كشاورزي تقريبا يك سوم GDP ملي و دامداري بيش از 80 درصد از سهم كشاورزي را در بر مي گيرد . دامها وسيله امرار زندگي و درآمد تقريبا نيمي از ساكنان مملكت مغولستان مي‌باشد . آسيب به دامهاي تندرست به معناي ويراني روستاها و كل اقتصاد مغولستان به شمار مي آيد . مملكت مغولستان از آب و هواي ناملايمي برخوردار است، به اين ترتيب در جاهايي كه پناهگاههاي محدودي براي دامها آماده باشد، اين جراحت چشمگيرتر خواهد بود . از سال 2000 تا 2002، 11 ميليون دام به علت زمستانهاي طاقت فرسا و ناملايم (dzud) در اين مملكت تلف شدند . دولت مغولستان كارايي بر يافتن روش حل جهت مقابله با اين ايراد برآمده ميباشد . 

پرس پلت

مديريت ريسك در بخش دامپروري مستلزم تلفيقي از روشهاست . كاهش ريسك در روستاها مي تواند دامداران را براي رويدادها ناشي از آب و هواي ناملايم آماده سازد . با وجود اين، به هنگام بروز حوادث ناشي از آب و هواي طاقت فرسا و ناملايم، تلفات بالاي دامها حتي براي دامداران مضاعف ورزيده و با سابقه نيز اجتناب ناپذير ميباشد . براين اساس مديريت پرورش دام در روستا بايد توسط مكانيسمهاي مالي كامل شدن شوند تا هزينه وسايل و معيشت دامدار به دنبال عواقب ناشي از حوادث نقدا پرداخت شود . 
در سال 2001، دولت مغولستان (GoM) از خزانه جهاني جهت تقابل با اين مساله يعني تعداد تلفات فراوان در جمعيت دامها استمداد كرد . در مدت كمونيست، ميهن مغولستان برنامه بيمه اجتماعي دامها را داشت و همت براي تصويب ضابطه بيمه دامها در ساليان اخير بي فيض باقي‌مانده است . در سال 2001، يك برنامه شاخص دار بيمه با بهره گيري از تعداد تلفات دامها و با در لحاظ دريافت كردن انواع دامها و Soum (يعني بخش) بر پايه ويژگيهاي خاصي توصيه شد . اين برنامه اعتنا خويش را به عدم تناسب اطلاعاتي و هزينه هاي گزاف ارايه شده كه يار با يك برنامه سنتي بيمه دامها در فضاهاي وسيع و گشوده مغولستان بود، معطوف مي كرد . همچنين پيشنهادات تلفيقي از بيمه شخصي دامداران، بيمه تجاري و بيمه اجتماعي را ارايه مي داد . بنابراين دولت مغولستان اين برنامه را منش اي نوين جهت حل اختلال خاص مرزو بوم مغولستان اعلام كرده و تصميم گرفت كه يك برنامه سه ساله آزمايشي در سه استان مغولستان، استانهاي بيانخونگور، اووس و خنتي، آغاز كند و اول فروش بيمه طومار را در بهار و فصل تابستان سال 2006 انجام داد . 
طرح 
ريزي برنامه بيمه دامها اجراي بيمه سنتي دامها (كه بر پايه تلفات و خسارات فردي اجرا مي شد) در مغولستان بي نتيجه بود . 
تنظيم هزينه هاي خسارات و تلفات بالا به علت پراكندگي دامها در بخشها وسيع، آسيبهاي روحي دامداران و در سود عدم انجام اقدامات حتمي از سوي آن ها و ارايه گزارش خطا از مرگ و مير دامها و خطرات اخلاقي از جمله مسايلي بود كه سبب ساز به ناكامي انجام برنامه بيمه سنتي دامها در مغولستان شد . اطلاع رساني به دامداران در مرز و بوم بزرگ مغولستان به سهولت قابليت و امكان پذير نمي‌باشد . نتايج قانوني مربوط به تلفات دامها، در بين شركتهاي بيمه و مالكان دامها معلوم نمي باشد و تقريبا تعداد معدودي از بها بالاي دامها را دربر مي گيرد . 
رويكرد پيشنهادي جهت توسعه و گسترش يك سيستم جامع براي جبران ناشي از ضرروزيان و پرداخت غرامت بر پايه شاخص صريح ارايه شد كه به مراد منعكس شدن و اعلان خسارات و تلفات به وسيله دامداران طرح ريزي گرديده است . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/20 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

گاو سيستاني برترين نژاد گاو گوشتي ايراني

گاو 
سيستاني برترين نژاد گاو گوشتي ايراني با دقت به صنعت دامپروي ميهن ، خوا هيم ديد كه در مسئله نژادهاي گاو ، گوسفند ، بز و مرغ چه پراكنش بزرگي و مخازن گسترده ژني داريم، كه اينها سرمايه ي فراوان با ارزشي هستند . كه هر يك از اين نژادها در ناحيه اي خاص از كشورمان سازش پيدا كرده اند و به طور كامل ًبا اقليم ، گونه ماده غذائي جانور در حيطه و نياز مردم بومي آن منطقه وفوق پيدا كرده اند پس بر ماست كه از اين سرمايه هاي ارزشمند پاسداري و با استفاده از بهگزيني و اصلاح نژاد برترين ژنهاي دامي را شناسائي ، تثبيت و در يك تيم گرداوري نمائيم ، كاري كه بيش از دو قرن مي باشد كه در جهان انجام مي شود . درغير اين رخ دير زماني نخواهد كشيد كه با پروسه صنعتي شدن ، تغيير‌و تحول در زندگي روستايي و عشايري و رفتن به سوي شهر نشيني ، تغيير و تحول كاربري مزارع ومراتع ، تغيير‌و تحول شغل دامداران و كشاورزان و از همگي بدتر ورود بي برنامه و بي اكانت و كتاب گونه هاي نژاد هاي خارجي به مرزو بوم كه از ده سال ي چهل و پنجاه ابتدا گرديده ميباشد .كه مجموع عوامل فوق سبب فنا اين داشته هاي ارزشمند شده و خواهد شد . 

پرس پلت

بطوري كه اين واقعه براي بعضي از نوع ها رخداد افتاده است نظير نژاد مرغ خزك سيستان كه از ويژگي بارز آن نطفه داري وجوجه درآوري و مقاومت در برابر بيماري ها بوده كه حال تقريبا منقرض شده است و يا اين كه همين نژاد گاو سيستاني كه در سال 1355تعداد اين دام در حوزه‌ چيزي در حدود 5/1 ميليون رأس بوده مي باشد كه اكنون آمار دست بالاي آن را100هزار رأس ذكر مي كنند ، مي بينيم كه در يك دوره ي كوتاه به 10درصد كاهش يافته ميباشد . 
با توجه به مباحث مطرح گرديده مامجبوريم كه براي هر 4 گونه دام پرورشي كشورمان (گاو ، گوسفند ، بز ، مرغ) به سوي نگهداري مخازن ژني مستقر و بعد بهگزيني واصلاح نژاد حركت نمائيم . هر تعدادي شغل هاي چهره گرفته روند كندي را دارد اما در اين منش ما مي توانيم از تجارب مرز و بوم هاي پيروز در اين مسئله استفاده ببريم كه از گزاره كشور هند را مي توانايي نام پيروزي چون اين مرزو بوم در فرمان شناسائي نژاد هاي مستقر بخصوص مرغ هاي ساكن كشورشان وبهگزيني و تصحيح آنها لاينهايي با توليد بالا بوجود آورده اند و به جهان معرفي نموده اند . 
ويا در مشاجره نژادهاي گاو با تلاقي گاو نژاد برهمن و بوفالو اين ميهن برنده به ساخت نوعي گاو گوشتي با خصوصيات خوب گرديده مي‌باشد . 
پس به آرزو روزي كه با بكار گيري علم و علم روز جهاني واستفاده از برنامه هاي اصلاحي مفيدوسازنده درزمينه نگهداري مخازن با ارزش ساكن وسوق بسوي عدم وابستگي به كشورهاي بيگانه ، عملكرد كنيم . 
تاريخچه: 
مامي دانيم تمام نژادهاي امروزه عالم از دو دسته منشعب شده اند كه جور تاروس آن داراي كمري راست وبدون كوهان مي باشد كه بيشتر در اروپا دور از هم گرديده هست و دسته اينديكوس آن در آسيا وكشورهند و پاكستان مي باشد كه مشخصه اساسي آن داشتن كوهان تعالي وغبغبي افتاده و كمري شيب دار،كه نژاد سيستاني به اين گونه وابستگي دارااست . 
آنچه انديشمندان علوم دامي به آن اعتقاد و باور دارا‌هستند اين مي باشد كه اين دام از شبه قاره هند به اين حيطه آورده شده مي باشد ولي گوهي معتقدند كه ريشه گاو زبو هند مناطق مركزي وجنوبي كشورمان ميباشد اين گروه به پيكره گاو كوهاندار وشاخداري كه در مازندران يافت گرديده وهمچنين به نژاد سيستاني و دشتياري اشاره مي كنند . 
اما آنچه مسلم هست اين است كه گاو نژاد سيستاني از پنج هزار سال قبل در حوزه‌ ميزيسته ميباشد كه از آن براي فعاليت كشاورزي ساخت شير وگوشت استفاده مي نموده اند البته مدارك علمي وقابل قبول براي اثبات پنج هزار سال پيشينه بدست آمده پيكر گاو از جنس سنگ لاجورد و از پاياني كاوشهاي باستان شناسي در حيطه باستاني شهر سوخته سيستان مي‌باشد كه اين پيكره ها با ويژگي ها اين نژاد كاملا تطابق داراست مانند كوهان ، بدون شاخ بودن ، بدني گوشتي و عضلاني كه نشان از وجود زيستگاه سابق در اين حوزه‌ دارااست . 
تيمور لنگ در كتاب منم تيمور جهان گشا تيتر مي دارااست كه (هنگامي كه در سيستان فرود آمديم ، مردماني بلند قامت يافتيم كه شتران را استاده سوار مي كردند و فارغ از مهار سوار بر گاواني تعالي جثه ميشدند كه باآنها از در دوستي آمديم ) . 
واين 
قادر است درست باشد چه بسا تا يك قرن قبل هم سيستانيان از گاو به تيتر سواري و باركشي خرمن كوبي استعمال مي كردند در اينجا اين مطلب را نيز ذكر كنيم كه گفته مي شود قديميترين نژاد دنيا مي باشد به حافظه يافتن اسكلت آن در كوهاي اسكانديناوي كه با اين تفاسير مي بضاعت خاطرنشان كرد داعيه باستاني بودن اين نژاد را مطرح نمود . 
خواص 
ظاهري ، فيزيكي ، ادغام شيميايي وبيوشيمايي گوشت:


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/18 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

رهنمون هاي لازم پيشگيري از بروسلوز براي كارگران كارخانه بسته بندي گوشت

رهنمون 
هاي اضطراري پيشگيري از بروسلوز براي كارگران كارخانه بسته بندي گوشت عليرضا 
لطفي بروسلوز يك نوع بيماري است كه ممكن ميباشد از حيوان‌ها به بشر منتقل شود . اما در زمينه انتقال آن از آدم به بشر هنوز به موردي برخورد نشده است . 
هنگامي كه حالت هاي شيوع بروسلوز به وسيله پزشكان گزارش مي شود مي بينيم كه شيوع بيماري عمدتا بوسيله سهل و آسان انگاري دامپروران ، كاركنان كشتارگاه و بسته بندي گوشت و گاهي دامپزشكان صورت مي دهد . به همين استدلال دقت ما بر روي ممارست در عمل و بهداشت شخصي خوب در عمل مي باشد . 

پرس پلت

شيوه 
شيوع بيماري بروسلوز 
مي تواند از دام ها به انسان با لمس كردن دام و يا در حين كشتار از سه طرز سرايت نمايد : تماس ،خوردن و استنشاق مسئله اول (تماس) از طريق تماس بريدگي يا آسيب پوست با گوشت دام تازه ذبح گرديده چهره مي گيرد،يا وقتي كه مخاط بيني ، لب ها و ديده بشر با ذرات معلق مايعات بافتهاي دام تماس مي يابد . 
سرايت از طرز ميل كردن ، ممكن هست با نوشيدن شير خام يا اين كه ميل كردن گوشتي كه خوب نپخته مي باشد ويا با مصرف لبنيات دامي (پنير) كه داراي عامل بيماري مي باشد رخ بگيرد . در كارخانجات بسته بندي گوشت منابع داراي اهميت انتقال استدلال بيماري از منش دهان (خوردن) ناخن خايي كارگران،خوردن ويا كشيدن سيگار با دستي كه با آن عمل مي نمايند و مرتبا با مايعات بافتي دام در تماس است،مي باشند . 
انتقال از طريق تنفس ممكن ميباشد با استنشاق هواي دارنده قطرات مايع حاصل از بافتهاي بدن صورت مي گيرد . 
علامت ها 
بيشتر بيماري علامتها 
گزارش گرديده بروسلوز در بيماران عبارتند از: تب 
، سردي ، دردهاي مفصل ، عرق ، دردهاي تن ، ضعف ، كاهش- وزن ، سردرد ، بي اشتهايي و افسردگي ممارست 
هاي كاري اين رهنمود ها تست تمامي گاوهاي ماده پرورشي را در حراجي ها و كشتارگاه ها و همينطور هرساله آزمايش گاوهاي شيري را لازم مي بيند . دامها سروپوزوتيو با بريدن يك عدد از گوشها و يا نشان گذاري بر روي گوش از بقيه دامها متمايز مي شوند . 
• گاوها دو تست لخته خون مثبت و تست چرخه شير براي بروسلا آبرتوس دارا‌هستند . 
مطالعات نشان مي دهند كه ريسك سرايت به كارگران با ارتقاء تراكم و تجمع ارگانيسم هاي بروسلا در محل عمل افزايش مي يابد . 
به 
همين عامل ما توصيه مي كنيم: 1- كشتار روزمره گاوهاي سروپوزوتيو بايد روزمره كمتر از 20 الي 25 راءس باشد . زيرا كمتر از اين تعداد تمركز ارگانيسم هاي بروسلوز را زير آورده و براي ساخت بيماري بروسلوز كافي نخواهند بود و همچنين اقبال كمتري براي سرايت به كارگران خواهد بود . 
2- گاوهاي گله حاوي بروسلوزيس بايستي در نقطه پايان عمل كشتار شوند . شغل هاي انهدام و يا تقليل ارگانيسم هاي بروسلا در بازه زماني استراحت شيفت كاري رخ بگيرد . 
3- دربين دامهاي سروپوزوتيو يك فضاي جنازه مي بايست نگهداشته شود تا جايي كه ذرات آويزان در هواي ميان دو اطراف نتوانند انتقال يابند . 
4- دست زدن به جنين گاو سروپوزوتيو يا اين كه گاوي از گله سروپوزوتيو بايستي خيلي ناچيز انجام شود . 
5- رحم به طور كلي درآورده شود و قبل از اين كار گشوده نشود . 
6- غدد پستاني سواي برش در باطن درآورده شود و گره هاي لنفاوي بالاي پستان دست نخورده و سواي برش بماند . 
7- به هنگام كشتار گاو سروپوزوتيو يا اين كه گاوديگر از به عبارتي گله،كارگراني كه در جايگاه ذبح ميباشند داراي ريسك بالايي براي استنشاق ذرات پخش شونده يا اين كه ريختن اين مواد هستند ، بايد عينك هاي حفاظ دار و يا عينك هاي ايمني با نگهدارنده جانبي به ديده بزنند و ماسك تنفسي براي پرهيز از استنشاق ذرات آويزان داشته باشد . 
بهداشت 
شخصي براي 
پرهيز از انتقال به وسيله ميل كردن : • خوردن، نوشيدن و سيگاركشيدن در محل كار مجاز نباشد . 
• كارگران مي بايست دستهاي خود را پيشين از كنار گذاشتن محل كار به طوركامل با آب و صابون بشويند . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/15 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

عوامل از دست رفتن آبستني در گاو

تلقيح 
مصنوعي مدت بندي شده يا اين كه اثرات چرخه فحلي آيا ازدست رفتن آبستني در گاوهايي كه براساس فحلي تلقيح مي شوند و گاوهايي كه تلقيح مصنوعي آنها در مقطع خاصي مي‌باشد تفاوت دارد؟ در يك مطالعه نشان داده شد كه تلقيح تصنعي گاو دوران بندي شده سبب ساز ارتقاء از دست رفتن آبستني مي شود .با اين وجود سود شش مطالعه ديگر نشان داد كه مقدار از دست رفتن آبستني در گاوهايي كه با تشخيص فحلي تلقيح شدند . 5/1 درصد فراتر بود . درصد از دست رفتن آبستني در 1366 گاوي كه براساس تشخيص فحلي تلقيح گرديده بودند،به طور متوسط 7/12 درصد و در 756 گاوي كه براساس برنامه زمان بندي گرديده تلقيح گرديده بودند 2/11 درصد بود . 
به كارگيري از تلقيح تصنعي بازه زماني بندي گرديده در گاوهايي كه از حيث توليد مثلي پيشين از تلقيح داراي علايم فحلي و يا اين كه فاقد علايم تشخيص داده شدند ،چگونه مي باشد؟ مقدار از دست رفتن آبستني در 1245 گاو شيري كه قبلي از تلقيح علايم چرخه فعلي را داشتند 7/15 درصد بود . اين ميزان در 213 گاوشيري فاقد علايم 3/26 درصد گزارش شد . اين مطالعه نشان مي دهد اگرگاوهاي فاقد علايم فحلي آنگاه از هم زمان سازي فحلي و تلقيح براساس برنامه بازه بندي گرديده آبستن شوند،ميزان تلف شدن در انتهاي سطح نطفه گي ،بين تشخيص هاي اول و دوم (انتهاي مرحله نطفه گي يا اولِ تراز جنيني ) زيادتر از گاوهاي داراي چرخه فحلي است . 
ساير عوامل . . . 
گاوهاي كه وزن بدن خويش را در طول ماه نخستين شيردهي يا اين كه في مابين روزهاي 28 تا 56 آبستني از دست مي دهند،نرخ آبستني آن‌ها دو تا سه برابر كاهش مي يابد . حالت متابوليكي گاوها همانند تغييرات در حالت بدني ، بر بقاء نطفه و جنين تاثير مي گذارد . براساس مطالعات مختلف شواهد مقداري وجود داراست كه نشان مي دهد توليد شير يك ادله خطرناك براي ارتقا از دست رفتن آبستني در گاوهاي شيري مي‌باشد . مشكلات مربوط به زايش و انتقال كه بر تندرست گاوها تاثير مي گذارد و محيط رحمي را به خطر مي اندازد براي بقاء جنيني زيان آور است . كنجاله تخم پنبه دارنده گوسيپول مي‌باشد كه براي سلول هاي پستانداران سمي ميباشد . ارتقا غلظت گوسيپول خون،كيفيت و پرورش نطفه و نرخ آبستني را كاهش مي دهد . گاوهايي كه جيره هاي غني از گوسيپول اخذ مي كنند،ميزان تلف شدن جنيني زياد و نرخ گيرايي پاره اي دارا هستند . 

پرس پلت

ارتقا بقاء نطفه . . . . 
به كار گيري از هورمون رشد گاوي در گاوها سبب ارتقاء نرخ لقاح،رشد و كيفيت نطفه مي شود . ارتقاء نرخ گيرايي سود كاهش تلف شدن نطفه دربين روزهاي 31 و 45 بود . تزريق 3300 واحد دربين المللي گنادوتروپين جفت انساني در روز پنجم پس از تلقيح تصنعي و مصنوعي باعث ارتقاء نرخ گيرايي در روزهاي 28،42،90 مي شود اما بر روي اندازه تلف شدن در تراز انتهاي نطفه گي و مرحله جنيني بي تاثير است . تزريق گنادوترپين جفت انساني سبب ساز شكل گيري بخش اعظم بافت لوتئال مي شود . در يك مطالعه ميزان تلف شدن جنيني در گاوهايي كه از گنادوتروپين جفت انساني به كار گيري كرده بودند نسبت به گاوهايي كه تنها جسم زرد داشتند ،8 برابر كاهش يافت . 
وقتي كه گاوها در روزهاي 8 تا 12 چرخه فحلي مي باشند و به طور همزمان سازي فحلي آنها شروع ميشود،استفاده از برنامه هاي تلقيح تصنعي مقطع بندي گرديده سبب ارتقاء نرخ گيرايي مي شود . 
استفاده از مكمل هاي چربي به مقدار 2 تا 4 درصد جيره گاوهاي شيري شيرده و گوشتي ،َتاثير مثبت روي توان انر‍ژي و شرايط ساخت مثلي گاوها داراست . در بعضا از مطالعات نشان داده شده كه به كارگيري از منابع چربي بي نياز شده از اسيدهاي چرب امگا – 3 ممكن مي باشد به دليل پرهيز از ساخت پروستانوئيدها كه براي تشخيص مادري آبستني موءثر است،باعث افزايش بقاء جنين شود . به كارگيري از تكميل كننده هاي چربي پيشين از زايش باعث ارتقاء نرخ آبستني بعد از زايش مي شود . استفاده از نمك هاي كلسيمي لينولئيك اسيد و منو اسيد 18- c ترانس در مقايسه با نمك هاي كلسيمي روغن رطب منجر ارتقاء نرخ گيرايي در گاوهاي شيرده مي شود . اين ارتقا ناشي از ارتقا نرخ لقاح و كيفيت نطفه هاست . 
به نظر مي برسد گاوهاي شيري شيرده به ادله نرخ لقاح ضعيف (76 درصد) بقاء ناچيز نطفه در اوايل آبستني (50 درصد) و تلف شدن نطفه و جنيني فراوان (60 درصد) ،حساسيت زيادتري به عدم پيروزي ساخت مثلي دارا هستند . پژوهش ها زيادتري حتمي مي باشد تا بتوان توليد آبستني و بقاء آن را افزايش اعطا كرد . تلقيح مصنوعي موفقي داشته باشيد . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/14 ساعت: ۰۵ توسط:makian02 :

توليد مثل در طول زمان شيردهي

دوره بعد از زايش تعيين كننده جواب هاي توليدي و توليد مثلي در طول زمان شيردهي مي باشد .بدين ترتيب يك مقطع ‏بسيار موءثر در دوره توليدي گاوهاست . در ارتفاع اين عصر گاوها در خطر درگيري با بيماري هاي مرتبط زايش ‏هستند نظير كمبود كلسيم, متريت, كتوز و جابجايي شيردان . اينها اختلالات گران بهايي هستند كه از نظر اقتصادي ‏حدود 200 تا 400 دلار به ازاء هر مسئله ضرر مي زنند ‏‎ .‎‏ با ارزيابي بر سلامت گاوهاي جديد زا زمان ‏تشخيص گاوهاي مريض در همان مقدمه و معالجه آن ها را خواهيد يافت . بعلاوه اين كه در جلوگيري از بيماري نيز ‏كمك مي كند‎ .‎ 

پرس پلت

بعنوان مثال گاو داراي عفونت رحمي كه در به عبارتي ابتدا مداوا گرديده كمتر متحمل اختلالات ثانويه مثل برگشتگي ‏شيردان و كتوز مي شود . نمونه ديگر تشخيص كتوز پايين باليني مي باشد كه در شراي مداوا شود از يك كاهش ايجاد شير ‏جلوگيري خواهد شد‎ .‎ 
آناليز بر تندرست گاوهاي جديد زا مشتمل بر معاينه تمام گاوهاي زايش كرده (7 تا 10 روز شيردهي) بوسيله اشخاص ‏آموزش ديده مي‌باشد . پارامترهايي كه در انتخاب سالم گاوها مي تواند بكار رود دربرگيرنده دماي بدن, خوي حيوان, ساخت ‏شير, تغييرات رحم و كتون هاي ادرار است . به عقيده مولف بيشتر معضلات در بخش اعظمي از مزارع با توجه بر يك ‏يا دو مورد از اين پارامترها قابل مشاهده خواهد بود و توجيه نيروهاي گاوداري براي اين‌كه تركيب اين عامل ها مي بايست ‏در تصميم گيري اين كه گاوي مريض مي باشد يا خير و خوبي و تهي دست معالجه مضاعف اساسي است‎ .‎ 
دماي 
بدن بصورت يك اصل اثبات گرديده در گاوهاي جديد زا, ارتقا دماي تن نشان دهنده وضعيت غير عادي مي باشد . در ‏اينجا بخش اعظم گاوهاي جديد زا متحمل عفونت رحمي و يا متريت مي باشند . با تحليل دماي بدن دامنه وسيعي از ‏درجه حرارت بدست مي آيد . دماي معمولي ركتوم در گاوها دربين 5/101 تا 103درجه فارانهايت مي باشد . هنگاميكه ‏دما بالاي 103 مرتبه فارانهايت باشد تب تشخيص داده مي شود . تغييرات رتبه تن ناشي از عواملي مانند حالت ‏سلامتي, سن, فصل سال و مدت روز مي باشد . اگر چه دماي فردي گاوها متفاوت مي باشد اما دماي نگهداشت گاوهاي ‏سالم نزديك اين محدوده مي باشد . در مطالعه پنسيلوانيا گزارش شويد كه گاوهايي كه مشكل ها كلينيكي در هنگام ‏زايش و در اوايل دوره پس از زايش نداشتند ميانگين دماي بدنشان ذيل 102 جايگاه فارانهايت در 10 روز اوليه ‏دوره شيردهي بود . با اين وجود گاوهاي متريتي هم وجود دارا هستند كه دماي بدنشان نرمال هست و لزوما تب دار هم ‏نيستند . در مطالعه اخير فلوريدا كه دماي بدن و وضعيت گاو را براي نظازت گاوهاي تازه زا در حيث گرفته بودند ‏نشان دادند كه بيش از نصف گاوهايي كه داراي متريت تشخيص داده بودند در ارتفاع هفته اول آن‌گاه از زايش تب ‏نداشتند .گاوهاي با زايش غير طبيعي داراي دماي بيشتر از 1/103 سكو فارانهايت و داراي ربط با متريت بودند . ‏همچنين بنزاكوئن و همياران گزارش نمودند كه گاوهاي دارنده زايش غير ارگانيك دارنده متريت بيشتري در ‏مقايسه با گاوهاي داراي زايش ارگانيك بودند . بنابراين مطالعات, چنين نتيجه گيري مي شود كه گاوهاي با زايش ‏غير ارگانيك (سخت زايي, جفت ماندگي يا اين كه دوقلو زايي) مي بايست با اعتنا بيشتري در دوره آن گاه از زايش مورد آناليز ‏قرار گيرند‎ .‎ 
يكسري مطالعه نشان داده كه به كار گيري از آنتي بيوتيك ها در گاوهاي با دماي بالاي داراي ربط با متريت, موفقيت آميز ‏است . كريستولا و اسميت كاهش يك جايگاه فارانهايتي را در دماي تن گاوها 24 ساعت پس از آغاز درمان آنتي ‏بيوتيكي گزارش نمودند . تحقيقات انجام گرفته در فلوريدا يافته هاي مشابهي را نشان دادند كه گاوهاي تشخيص ‏داده شده با سم متريت و معالجه گرديده با آنتي بيوتيك كاهش دماي مفهوم داري را در روزهاي سپس نشان داده اند . از ‏اين داده ها به خوبي نتيجه گيري مي شود كه گاوهاي شيري تشخيص داده شده با تب ناشي از متريت در عصر ‏پس از زايش پاسخ مثبتي را به معالجه آنتي بيوتيكي مي دهند‎ .‎ 
زمينه حساس در به كار گيري از برنامه نظارتي, تصميم در خصوص مقطع درمان گاوهاست . در مطالعه پنسيلوانيا ‏دريافتند كه گاوهاي غير نرمال, بيشترين و كمترين دما ميانگين دماي بدنشان دربين روزهاي 3 تا 6 بوده مي‌باشد و 66% آن‌ها در ميان ‏روزهاي 2 و 5 پس از زايش معالجه گرديده اند . نتايج شبيه ديگر توسط بنزاكوئن و همياران بدست آمد . اين يافته ‏ها سفارش مي نمايد كه عمده گاوهاي تب دار در هفته سپس از زايش مي باشند . بدين ترتيب برنامه هاي نظارتي با استعمال ‏از دماي ركتوم خوب تر ميباشد در 7 روز بعد از آن از زايش موضوع به كارگيري قرار گيرد‏‎ .‎ 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/13 ساعت: ۰۶ توسط:makian02 :

خرابي وسرد سازي ماهي

اهميت 
كيفيت: كيفيت ماهي ومحصولات دريايي در صنعت هاي شيلاتي يكي از با اهميت ترين موضوعات مي باشد بويژه دركشورهاي در اكنون توسعه و گسترش صيادان به اهميت كيفيت صيد پي برده و مي دانند كه مي بايست متاع مناسب را به حاشيه دريا برسانند . ماهي تازه صيد گرديده از آبهاي گرم فراوان مستعد خرابي بوده و قدمت ماندگاري ماهي با اندازه پرورش ميكرو ارگانيسمهاي بدن آن در ارتباط مي باشد . سردسازي به ياور بهداشت از دست اندركاران مفيد در كيفيت ماهي مي‌باشد .بنابراين داشتن يك سيستم مناسب بر روي شناور براي سردسازي و محافظت كيفيت ماهي مضاعف ضروري مي باشد . 
تقاضا براي ماهي با كيفيت بسيار ارتقاء يافته واين بر مسئوليت صيادان براي ارائه ماهي با كيفيت مي افزايد . همچنين ماهي جديد نسبت به ماهي يخ‌زده متقاضي بيشتري داشته و ماهي نو با كيفيت عالي مي تواند اين

تقاضا را برآورده كند . 

پرس پلت

خرابي 
وسرد سازي ماهي: مراحل 
فساد در ماهي : پروسه فساد در ماهي بلافاصله پس از مرگ ابتدا مي شود . كارداران اثرگذار در فساد ماهي دربرگيرنده تجزيه پروتئين، اكسيد شدن و تند شدن چربيها و فعاليت ميكرو ارگانيسمها ميباشد .آنزيمها پس از مرگ ماهي فعال باقي باقي مانده وباعث خرابي بخصوص در ماهيان چرب كوچك مي شوند مقدار خود هضمي بوسيله آنزيمها، به دما، برهه زماني صيد در ارتفاع سال و گونه ماهي بستگي داراست .خويش هضمي سبب ساز ضعيف شدن لايه هاي شكمي شده كه در ماهي ساردين و هرينگ و بقيه ماهيان سطح زي شكم ماهي صرفا پس از چند ساعت از مرگ ماهي ممكن مي باشد پاره شود . آنزيمها همينطور با شكستن پيوندها سبب ساز تغيير و تحول در طعم و استحكام و ظواهر ماهي مي شوند . كار آنزيمها ممكن مي باشد بر اثر فرآيندهاي ديگري غير از سردسازي مثل شعف كردن، كم آب كردن و ماريناد كاهش يابد . 
ميكروارگانيسمها هم مي توانند بر روي فساد ماهي تاثير گذار باشند . ميكروبها در گونه هاي مختلفي مي باشند و هر نوع دماي خاص خويش را براي رويش و نمو تهيدست مي باشند با سردسازي ماهي تا صفر سكو سانتيگراد بعضي از باكتريهاي مفيد در فساد ماهي رشدشان متوقف مي گردد براين اساس سردسازي تا حدود صفر مرتبه باعث كاهش سرعت فساد ماهي مي شود . دماي محيطي و همينطور وجود و ميزان رطوبت، اكسيژن و آب فعال درعضله ماهي بر كار ميكروارگانيسمها موءثر مي باشند . زمانيكه ماهي در شرايط سواي اكسيژن قرار مي گيرد بوي نامطبوع در اثر كار باكتريهاي بي هوازي ازدياد مي يابد . 
علائم 
نامناسب ناشي از فساد ماهي: بوي 
نامطبوع بد 
طعم شدن گوشت لزج 
شدن تراز تن ماهي قابل انعطاف 
شدن بافت ها تغيير‌و تحول 
رنگ واكنشهاي شيميايي و ميكروبي دو برهان حساس در ارتقاء سرعت فرايند فساد در ماهي بوده كه درنهايت منجر تغيير مزه و قابل انعطاف شدن گوشت و از دست دادن آب دربين بافتي مانند پروتئينهاي محلول در آب و چربي هاي محلول مي گردند . 
تاثير 
دما بر فساد : سه 
خط مش مهم براي نگهداري كيفيت ماهي وجود دارااست : ۱ 
سردسازي ۲ 
رعايت بهداشت در ارتفاع فرآيند ۳ هندلينگ مناسب . 
حفظ از ماهي در ارتفاع جابجايي فراوان داراي اهميت مي باشد زيرا جراحت رسيدن به بافت ماهي سبب ساز ايجاد آسيب و در دسترس قرار دادن بافت براي ميكروارگانيسمها مي شود . ماهي مي بايست تميز گرديده ( شكم آن تخليه) و كاملاً شستشو گردد تا مرجع اصلي ميكروارگانيسمها از آن بيرون شود . خودداري از آلودگي ثانويه نيز با اهميت بوده كه اين امر با رعايت بهداشت قابليت و امكان پذير مي باشد . 
بازه نيز يك فاكتور فراوان حساس در فرآيند خرابي مي باشد پرورش ميكروارگانيسمهاي فلور طبيعي تن ماهي و كار آنزيمها زير تاثير دما قرار داراست هرچقدر بازه قرارگرفتن ماهي در دماي طبيعي و گرم بيشتر باشد اين كار ميكروبي و آنزيمي تاثير بيشتري بر فساد ماهي مي گذارد لذا سردسازي هرچه سريعتر سبب ساز محافظت كيفيت ماهي مي گردد . محافظت ماهي در دماي سرد مناسب بهداشتي بي آلايش ترين رويه و شايسته ترين خط مش در مراقبت كيفيت مي‌باشد . 
روشهاي 
نگهداري: براي كاهش فرايند فساد در ماهي چندين اقداماتي مي توان انجام داد . جابجائي مناسب بر روي عرشه و مراقبت جنس در شرايط عدم حضور اكسيژن (بسته بندي در خلاء ويا اتمسفر تعديل شده ) مي تواند از فساد شيميايي و تند شدن چربيها خودداري نمايد . همت فراوان در رعايت بهداشت در ارتفاع پروسه صيد نقش بخش اعظمي در كاهش روند فساد نخواهد داشت زيرا بخش اعظم فساد ميكروبي ناشي از عمل باكتريهاي فلور ارگانيك ماهي مي باشد . 


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>
+ نوشته شده: 1397/12/11 ساعت: ۰۷ توسط:makian02 :