ماكيان البرز ماكيان البرز .

ماكيان البرز

خواص همه قسمت هاي خوردني گوسفند

در اين مطلب شما با خواص همگي قسمت هاي خوردني گوسفند آشنا مي گرديد . 

مغز كه در كله پاچه فراوان موضوع به كارگيري قرار مي‌‌گيرد سرد و تر است . بدين ترتيب مصرف آن براي اشخاص داراي مزاج سرد و خيس توصيه نمي‌شود . براي تقويت قوه جنسي و طراوت چهره عالي ميباشد . هضم آن اختلال بوده و زياده‌روي در آن براي معده مضر مي‌باشد و اشتها را از ميان مي‌‌برد . 
پرس پلت
به گزارش فراناز خون نسبتا لزج و چربي بر اثر هضم آن در تن ايجاد مي‌‌شود . براي بهبود هضم آن به ويژه در سرد مزاجان بايستي از ادويه‌جات گرم نظير خردل يا دارچين ياور با كمي سركه يا اين كه آبليمو به كار گيري كرد چيزي كه امروزه نيز تا حدودي انجام مي‌‌شود و پس از آن مي‌‌توان مقداري عسل يا اين كه حلواي عسلي ميل كرد . درصورتي كه كباب شود هضم آن نسبت به نوع پخته سخت‌تر خواهد شد البته در عوض عارضه ها آن براي معده كمتر مي‌‌شود . 

گوشت رمز گوسفند و بناگوش و چشم گوشتي مضاعف لطيف با هضم سهل وآسان و موءثر بوده و مزاج آن گرم و تر مي‌باشد و براي اشخاصي كه قوه‌‌هاضمه قوي‌اي ندارند مصرف آن ها توصيه مي‌‌شود . 


دل گوسفند، شايسته ترين نصيب بدن گوسفند 
دل يا همان قلب، از شايسته ترين قسمت‌‌هاي تن گوسفند مي‌‌باشد كه عمده حجم آن را گوشت خالص تشكيل مي‌‌دهد . داراي مزاج گرم و خشك، حرارت نسبتا فراوان و دوچندان پرانرژي بوده و براي كساني كه دچار ضعف قوا و سردي مزاج هستند توصيه مي‌‌شود . منتها هضم آن مشكل‌تر از هضم گوشت ماهيچه مي‌‌باشد همانگونه كه پاره كردن و جويدن آن هم سخت‌تر ميباشد . لذا بايد در قطعه‌‌هاي كوچكتر بريده شده، ياور با چربي دور قلب كباب و عالي پخته شود و در صورتيكه ياور با مختصري فلفل و زيره و يا آبليمو مصرف شود هضم آن راحت‌تر خواهد شد . ممكن مي‌باشد در تن يبوست ايجاد كند . دل مرغ نيز امروزه در دسترس بوده و هضم آن از دل گوسفند راحت‌تر مي‌باشد . 


جگر گوسفند، تقابل با كم‌خوني 
جگر دارنده مزاج گرم و تر بوده و خون نسبتا متعددي توليد مي‌‌كند؛ لذا براي كم‌خوني توصيه مي‌‌شود ولي هضم آن خيلي آسوده نميباشد و دفع آن از تن نيز مشقت بار است . لذا به فيس معمول براي تمامي سفارش نمي‌شود، مخصوصاً جگر حيواناتي كه در مجاورت شهرهاي آلوده و كثيف و يا اين كه صنعتي بوده و با غذاهاي صنعتي تغذيه شده و رويش كرده‌اند . چون جگر محل ذخيره سموم و مواد زائد جان دار در غذاها مي‌‌باشد . اين كه از دير باز طبق رسم جگر، دل و قلوه را به قطعات كوچك مي‌‌برند و خوب كباب مي‌‌كنند به خاطر همين هضم سخت‌شان مي‌‌باشد . خوبتر مي باشد جگر را همپا با پاره اي نمك و دارچين يا اين كه زيره و سركه آماده كرده و آن گاه كباب كنند . 
در شراي در روغن 
سرخ شود هضم آن دوچندان مشكل‌تر خواهد شد . 

قلوه يا اين كه همان همه حيوان، طبع معتدل و رو به خشكي دارد و محل توليد ادرار مي باشد . مصرف آن همچون جگر و ريه به عموم افراد توصيه نمي‌شود . هضم طاقت فرسا و دير داراست و خون ناصالحي ساخت مي‌‌كند . 

همان طور كه مصرف گوشت بره و بزغاله خيلي بيشتر از گوشت گوسفند و بز پيشنهاد مي‌‌شود اجزاي تن آن ها هم همين قاعده را داراست . يعني دل، قلوه، جگر و كله پاچه بزغاله خواص بيشتر و عوارض كمتري دارا هستند . 


طحال و دلايل بسيار آن بر بدن 
طحال عضوي مي‌باشد سياه رنگ و نزديك معده كه با دقت به حرام بودن آن معمولا بدور انداخته شده و مصرف نمي شود . دربردارنده سوداي مضاعف متعددي بوده عوارض زياد متعددي براي تن دارد و در چهره خورده شدن خون‌آلوده زياد غليظ و لبريز از سودا ساخت خواهد كرد و در فيس تكرار احتمال بروز اشكال توده‌‌ها، موهاي زائد، اختلالات عصبي، لك‌‌هاي پوستي و سرطان در بدن ارتقاء پيدا مي‌‌كند . 



دل يا اين كه همان قلب، از بهترين قسمت‌‌هاي تن گوسفند مي‌‌باشد كه بيشتر حجم آن را گوشت خالص تشكيل مي‌‌دهد . 
داراي مزاج گرم و خشك، حرارت نسبتا زياد و بسيار پرانرژي بوده و براي اشخاصي كه مبتلا ضعف قوا و سردي مزاج هستند توصيه مي‌‌شود 


پاچه؛ 
سفت كننده اندام‌ها 
پاچه مزاج معتدلي داراست . غذاييت زيادي نداشته و فضولات مقداري توليد مي‌‌كند موقعيت لزج داشته و خون را كمي به سمت لزجي پيش مي‌‌برد و به حافظه همين لزجي ملين هست . براي افرادي كه به غذاهاي كم نياز دارا هستند و يا در حال رژيم لاغري هستند، اشخاص تب‌دار و براي سفت نمودن اندام‌‌هاي سفت مثل استخوان، تاندون‌‌ها و يا اين كه پس از شكستگي عالي هست . 



جگر 
سفيد؛ چاق كننده نيست 
شش (جگر سفيد) يا پفي، ريه حيوان بوده كه غذاييت خيلي مقداري داراست . هضم آن طاقت فرسا مي‌باشد و اكثر به عنوان دارو براي بعضا از افراد تجويز مي‌‌شود . براي رژيم‌‌هاي لاغري به جاي گوشت تجويز مي‌‌شود چون فرد را تپل نمي كند و تنها وي را سير مي‌‌كند . خوب تر ميباشد قسمت مركزي يا ناف ريه، بريده گرديده و بدور انداخته شود چون در اين نصيب غدد لنفاوي كه دربردارنده سموم مي‌‌باشد تجمع پيدا كرده و از قسمت‌‌هاي محيطي ريه استفاده شود و تنها به فيس كباب شده استعمال شود . در گرم مزاجان، براي رفع تب، بعضي از اگزماهاي ناشي از گرمي مزاج مفيد هست و با به عبارتي شرطي كه براي جگر گفته شد، بايستي مصرف شود . يعني حيواني كه در هواهاي تندرست چرا كرده باشد چون ريه محل ذخيره سموم و آلودگي هواست . 



سيرابي 
ساخت كننده رطوبت و بلغم در بدن 
سيرابي و شيردان مزاج سردي داشته و غذاييت مقداري دارد . بنابراين چاق كننده نمي باشد و براي رژيم‌‌هاي لاغري در آش و سوپ‌‌ها استفاده مي‌‌شود به تيتر جايگزين گوشت قرمز . در تن رطوبت و بلغم ايجاد مي‌‌نمايد بنابراين اشخاصي كه مزاج سرد يا اين كه رطوبتي دارا هستند نبايد مصرف كرده و يا درصورت مصرف از گرمي‌جاتي همچون نمك، گردو، زيره و آويشن استعمال كنند . 
دير هضم بوده و مي بايست قبلي از پخت خوب شسته شوند 

برچسب: پرس پلت،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ فروردين ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۲۲:۰۷ توسط:علي پور موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :